Bejelentés


Hugh Laurie Doktor House


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:LinkekA Doktor House (House, M.D.) amerikai kórházsorozat, dráma, mely 2004. november 16-án debütált a Fox csatornán, Magyarországon 2006. március 22-étől sugározta a TV2 az első évadot. A sorozatot David Shore és Paul Attanasio jegyzi, a Fox hivatalosan Shore-t nevezte meg kitalálóként. A sorozat főszereplője Dr. Gregory House (Hugh Laurie), egy zseniális elméjű orvos-diagnoszta a Princeton‑Plainsboro Egyetemi Kórházban (Princeton-Plainsboro Teaching Hospital, PPTH), New Jerseyben. A szereplő feltűnően hasonlít Sherlock Holmesra: mindketten zseniális gondolkodók, zenélnek, kábítószert használnak, zárkózottak és barátságtalanok. A történet koncepcióját Attanasio, a címszereplőt Shore találta ki. A producerek Shore és Attanasio mellett Katie Jacobs és Bryan Singer. A forgatási helyszín legtöbbször Century City a kaliforniai Los Angelesben.
Dr. House gyakran kerül konfliktusba főnökével, a kórház igazgatójával, Dr. Lisa Cuddyval (Lisa Edelstein), valamint a diagnosztacsoportjával, mivel a hipotézisei általában vitathatóak és meghökkentőek. Egyetlen barátja Dr. James Wilson (Robert Sean Leonard), az onkológia vezetője. Az első három évadban Dr. House csapatába tartozik Dr. Robert Chase (Jesse Spencer), Dr. Allison Cameron (Jennifer Morrison) és Dr. Eric Foreman (Omar Epps). A harmadik évad végén a csapat feloszlik, Foreman azonban visszatér és dr. House három új csapattagot választ: Dr. Remy Hadley-t (Olivia Wilde), Dr. Chris Taubot (Peter Jacobson) és Dr. Lawrence Kutnert (Kal Penn). A korábbi csapat többi tagja is feltűnik, a kórház más osztályain. Kutner szerepét az ötödik évad végén kiírták a sorozatból.

A Doktor House pozitív kritikákat kapott és a legnézettebb sorozatok egyike lett. Az Egyesült Államokban a másodiktól a negyedik évadig a tíz legnézettebb sorozat között volt, a 2008–09-es évad a tizenkilencedik helyre esett vissza. Hatvanhat országban vetítik, 2008-ban a világ legnézettebb televíziós sorozata volt. Számos díjat kapott, többek között két Golden Globe-ot és három Primetime Emmyt. A hatodik évadot 2009. szeptember 21-én kezdték vetíteni az Egyesült Államokban egy kétórás kezdő epizóddal.

Szereplő Színész Magyar hang
Dr. Gregory House Hugh Laurie Szakácsi Sándor (1. évad, 1. epizód–2. évad, 12. epizód)
Kulka János (2. évad, 13. epizód– )
Dr. Lisa Cuddy Lisa Edelstein Györgyi Anna
Dr. James Wilson Robert Sean Leonard Selmeczi Roland (1. évad, 1. epizód–3. évad, 10. epizód)
Szabó Sipos Barnabás (3. évad, 11. epizód–6. évad 15. epizód )
Varga Gábor (6. évad, 16. epizód–)
Dr. Eric Foreman Omar Epps Holl Nándor
Dr. Allison Cameron Jennifer Morrison Zsigmond Tamara
Dr. Robert Chase Jesse Spencer Fekete Zoltán
Dr. Chris Taub Peter Jacobson Kapácsy Miklós
Dr. Lawrence Kutner Kal Penn Bozsó Péter
Dr. Remy Hadley (Tizenhármas) Olivia Wilde Kéri Kitty
Stacy Warner Sela Ward Kocsis Mariann


Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?

Hírek
7.évad

House és Cuddy kapcsolata tartós lessz?


Szavazás


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!